Help mee

Praktische hulp

Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan kan je beslist meehelpen aan één van onze activiteiten. Mogelijkheden genoeg!

Ben je lid van een vereniging, dan kan je die misschien warm maken om ons te helpen bij een evenement. Of sterker nog, om iets ten voordele van Aalternatief op touw te zetten!
Heb je er zin in? Neem dan beslist contact met ons op.

Enthousiaste chauffeurs voor het vervoer van onze jongeren

Onze jongeren gaan geregeld op verplaatsing werken: als vrijwilliger of op een sociale werkplek. Zij kunnen hier niet zelfstandig geraken en georganiseerd vervoer is vaak erg duur. Rijd jij graag met de wagen en wil je hiermee de mogelijkheden van onze jongeren helpen vergroten?

Creatievelingen die hun talenten willen inzetten voor de jongeren

Heb je altijd al eens een workshop muziek willen geven? Kan jij bloemen schikken tot een prachtig geheel? Wil jij je kookkunsten delen? Ben je handig met klei of verf?

Helpende handen voor eenmalige evenementen

We plaatsen een berichtje op facebook wanneer we helpende handen kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een stand mee op te bouwen, de bar te bemannen op een event, te flyeren in de omgeving …

Wil jij dit toffe team mee ondersteunen?

Of je nu 1u per week, een halve dag om de 2 maanden of eens per jaar tijd hebt...
We kijken steeds samen met jou wat er mogelijk is en waar je zin in hebt!

Wil jij jouw steentje bijdragen? Laat het ons weten via info@aalternatief.be!

Enthousiaste vrijwilligers hebben we nooit genoeg!

Word vrijwilliger bij Aalternatief en help ons mee groeien!

Want samen kunnen we meer!

foto van medewerkers

Giften

Wil je ons project een financieel duwtje in de rug geven? Dat kan. Schrijf je gift over op onze projectrekening BE10 0000 0000 0404 -  BIC: BPOTBEB1 beheerd door de Koning Boudewijnstichting, met de mededeling 128/3191/00019.

Alle giften, klein en groot, zijn welkom!

Bouw mee aan onze droom! De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project.  De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven in 2024 aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). Als je  nog dit jaar een gift doet van 40 euro, dan krijg je dus 18 euro terug via de belastingaangifte. Jouw gift kost uiteindelijk maar 22 euro. De Koning Boudewijnstichting bezorgt je een fiscaal attest in de loop van de maand februari.

De giften worden gebruikt voor de bouw van van een ontmoetingsplek op de site van de oude Muziekacademie.

Hier zullen jongeren van Aalternatief en de buurt elkaar ontmoeten.

Scan en betaal met Payconiq by Bancontact

Word Aalternatieveling

Ben je overtuigd van de noodzaak van ons project en zie je sponsoring ervan op meer permanente basis zitten? Word dan Aalternatieveling!
Bepaal zelf hoeveel je maandelijks graag bijdraagt en geef vandaag nog je doorlopende opdracht.  Je kan die natuurlijk op eender welk moment wijzigen. Stort je bijdrage op rekening BE41731049425010 van Aalternatief vzw, en vermeld  'Aalternatieveling' in de mededeling.
We houden je dan op de  hoogte van alle vorderingen die Aalternatief maakt, en nodigen je uit voor onze evenementen.

Word peter of meter

Blijf je graag persoonlijk betrokken bij Aalternatief? Wil je de stappen die we zetten op de voet volgen? Dan kan je overwegen om peter of meter van  één van de jongeren van ons woonzorgproject te worden. Je pete- of metekind zal je dan zelf op de hoogte houden van zijn of haar nieuwe thuis.Sponsor je pete- of metekind met een minimum van 25 euro per maand. Je kan je bijdrage storten op rekening BE41731049425010 van Aalternatief vzw. Vergeet ook de naam van je pete- of metekind niet in je mededeling!

Sponsor als bedrijf

Wil je als ondernemer investeren in de toekomst van onze kinderen? Dan kan je partner worden van Aalternatief door ons te sponsoren. Dit kan zowel op structurele basis of voor een specifieke activiteit. Of misschien overweeg je wel partner te worden in de huisvesting van onze jongeren?
Steun is op veel manieren mogelijk. Wie weet kan je onderneming Aalternatief ‘in natura’ helpen, door letterlijk een steentje bij te dragen? Misschien heb je nog een ander idee over hoe je Aalternatief kan helpen? We horen het dan graag! Neem contact met ons op, dan overlopen we de mogelijkheden samen.

Partners

Wij willen graag onze oprechte dank betuigen aan al onze partners voor hun onschatbare bijdrage aan het Aalternatief-project. Zonder jullie steun, expertise en toewijding zouden we niet zo ver zijn gekomen in het verwezenlijken van onze droom voor onze kinderen met een beperking. Jullie inzet draagt bij aan het creëren van een warme en veilige thuis voor onze jongeren, waar ze kunnen gedijen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor hen. Nogmaals hartelijk dank voor jullie waardevolle bijdrage.